Via de website van het PKVW keurmerk werden wij attent gemaakt op het nieuws dat er momenteel veel volgens “de Bulgaarse inbraakmethode” wordt ingebroken.

Wat is de Bulgaarse methode? Soms steekt een cilinder iets uit. De cilinder is dan vrij eenvoudig te knakken en de deur is open.  Soms is het veiligheidsbeslag gemonteerd met schroeven. Voor zelfs een onervaren inbreker is het dan mogelijk met behulp van weinig materiaal in luttele seconden het slot open te breken door de schroeven los te draaien. Let zelf maar eens op; er zijn nog steeds veel woningen met inbraakgevoelige sloten.

In nog geen 25 seconden zijn de inbrekers binnen. HIER  ziet u een top 9 van meest gebruikte methodes en wat u eraan kunt doen.

De bouwkundige beveiliging van uw woning is een eerste stap het inbrekers moeilijk te maken. Wilt u de kans helemaal verkleinen kies dan voor een alarmsysteem en/of camerasysteem.  Hoe moeilijker u het een inbreker maakt, hoe kleiner de kans dat u ten prooi valt.

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]