Bouwkundige beveiliging

Bouwkundige beveiliging

InbraakEen goede bouwkundige beveiliging zorgt ervoor dat uw woning minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers. Immers een goed beveiligd woonhuis of bedrijfspand ziet, zal hij liever op zoek gaan naar een minder of niet beveiligd object.

Opmerkelijk feit is dat 90% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Daarnaast zorgen goede bouwkundige maatregelen voor tijdsvertraging (hoe langer het duurt, hoe groter de pakkans).

Bekijk uw woonhuis of bedrijfspand eens door de ogen van een eventuele inbreker. Ontdek de zwakke plekken en beveilig deze. Zwakke plekken zijn buitendeuren, ramen, lichtkoepels en dakramen. Niet alleen de makkelijk bereikbare ramen en deuren op de begane grond maar ook die  op de eerste of tweede verdieping vallen daaronder. Inbrekers zijn zeer creatief in het vinden van een mogelijkheid om boven te komen. U moet dan denken aan schuttingen, regenpijpen, zonneschermen of zelfs trappen en containers die in de buurt staan.

 

De beste aanpak voor een bouwkundige beveiliging is het beveiligen van uw woning met hang- en sluitwerk van de productenlijst van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit zijn over het algemeen producten die voorzien zijn van het SKG keurmerk. Ook werkt een goede verlichting zeer preventief. Een schakellamp die aanspringt wanneer er iemand voorbij komt, schrikt potentiële inbrekers af.

Breng dievenklauwen, veiligheidssloten, veiligheidscilinders, veiligheidsbeslag, aanvullende vergrendelingen op ramen en deuren, traliewerken en eventueel glasafschermingen aan op alle inbraakgevoelige gevelopeningen, welke vanaf de buitenzijde van uw woning of bedrijfspand voor inbrekers bereikbaar zijn. Dit werkt allemaal tijvertragend.