Een intercomsysteem is simpel gezegd een communicatiesysteem waarbij er een bezoeker buiten aanbelt en dat er binnen een bel overgaat. Zonder een deur te openen kunt u met uw bezoeker communiceren. Als uw intercomsysteem ook van een camera is voorzien, kunt u ook zien wie er voor de deur staat. De meeste intercomsystemen hebben ook een functie om op afstand een deur te openen of te sluiten.

Een intercomsysteem helpt u de toegang tot uw woonhuis of bedrijf te controleren en automatiseren. Dit geeft een gevoel van comfort en veiligheid.

Een intercomsysteem is veelzijdig inzetbaar en een zeer effectieve manier van toegangscontrole. Er zijn inmiddels vele varianten op de markt.

  • Audio intercom; de klassieke spreek/luister verbinding.
  • Video/audio intercom; de klassieke spreek/luister verbinding uitgebreid met een kijk verbinding. De buitenpost is dan voorzien van een camera.
  • Draadloos intercomsysteem; communicatie tussen de bezoeker en de gebruiker loopt via het draadloze netwerk.
  • Intercomsysteem in combinatie met toegangscontrole; als u eigenaar of beheerder bent van een gebouw met meerdere huurders of gebruikers biedt een integraal systeem vele voordelen. Ook voor bijvoorbeeld grote organisaties waar veel mensen werken en er veel bezoek komt of bij kinderdagverblijven waar niet zomaar iedereen binnen mag wandelen, bieden deze systemen uitkomst en zijn via een online platform eenvoudig beheerbaar.

Bedenkt u dus van te voren met welk doel u een intercomsysteem wenst.
Voor iedere situatie is er een oplossing; van een zelfstandig systeem voor een enkel woonhuis tot een volledig integraal toegangssysteem voor de grote bedrijven en organisaties die toegangscontrole en veiligheid willen samenbrengen in één systeem.

Comelit audio deurpost

Audio intercom

Met een audio intercomsysteem kunt u communiceren met bezoekers die voor uw deur staan zonder uw deur te hoeven openen.

Comelit video audio deurpost

Video Audio intercom

Een videoverbinding betekent ten opzichte van de oorspronkelijke audio intercom een flinke toename aan een gevoel van veiligheid.

Intercom en toegangscontrole

Draadloze intercom

Een draadloos intercomsysteem heeft als voordeel dat het sneller geïnstalleerd is; er hoeven geen kabels getrokken of weggewerkt te worden.

Intercom en toegangscontrole

Intercomsysteem en toegangscontrole

Grote bedrijven en instellingen stellen andere eisen aan hun intercomsysteem. Zij kiezen vaak voor een integraal intercomsysteem.