Waarom een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf?

Er zijn nogal wat aanbieders als het gaat om beveiligingsinstallaties en -adviezen. Juist daarom is het belangrijk te kiezen voor zekerheid en kwaliteit. Die wordt u geboden door een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf. Elke VEB Erkende Beveiligingsinstallateur heeft door ervaring en opleiding een specialisme binnen de beveiligingsbranche opgebouwd. Hij blijft op de hoogte van de nieuwste eisen en technische ontwikkelingen. Onder andere door het volgen van gerichte cursussen en opleidingen. Ook voldoet hij aan alle wettelijke eisen die gesteld zijn in de Wet PBR.

Het verschil tussen een VEB Erkend Beveiligingsinstallateur en een installateur. Hoe is dit te herkennen?

Een installateur voldoet (nog) niet aan alle eisen die gesteld zijn in de VEB 3 Kwaliteitsregeling. Zodra hij aan deze eisen voldoet, kan hij zich VEB Erkend Beveiligingsbedrijf noemen. U herkent het VEB Erkende Beveiligingsbedrijf aan het logo en u kunt hem/haar terug vinden op de VEB website onder het kopje: VEB Erkende Beveiligingsinstallateur.

Bekijk het 2024 VEB Erkend certificaat: 2024 VEB Erkend beveiligingsbedrijf

Advies

Omdat elke situatie verschillend is, begint goede beveiliging met een goed advies. Dat bestaat uit een risicoanalyse met behulp van de VRKI waarna aan de hand van een Programma van Eisen (PVE) en een beveiligingsplan de noodzakelijkemaatregelen worden voorgesteld.

afbeelding-larcoz-5-300x150Daarbij gaat het o.a. om:

✔ Organisatorische maatregelen
✔ Bouwkundige maatregelen
✔ Elektronische maatregelen
✔ Compartimentering (meeneembeperkende maatregelen)
✔ Reactie / Alarmopvolging

Een duidelijke offerte geeft u volledige informatie over uw investering. U weet precies waar u aan toe bent.

Controle

Jaarlijks worden er bij alle installerende leden inspecties uitgevoerd op het opgeleverde werk door bekwame inspecteurs. Voor elke installatie wordt een VEB Installatie Attest of VEB Opleverbewijs afgegeven.

Garantie, service en onderhoud

Na afsluiting van een onderhoudscontract kunt u rekenen op verregaande service en professioneel onderhoud. Elke VEB-installateur garandeert 24 uur per dag en 365 dagen per jaar service.
Dat betekent extra zekerheid! Het VEB Beveiligingscertificaat/Opleverbewijs is 5 jaar geldig, mits er een onderhoudscontract is afgesloten voor de gelijke periode.

Kwaliteit

Goede kwaliteit staat voor elke VEB-installateur voorop. Daarom wordt uitsluitend gewerkt met goedgekeurde beveiligingsmaterialen die volgens de geldende eisen en normen worden geïnstalleerd. Daarnaast verplicht elke VEB-installateur zich te houden aan de VRKI.

Betrouwbaarheid

Elke monteur van een VEB Erkende Beveiligingsinstallateur moet naast het vakdiploma MBV of TBV een geldige verklaring van betrouwbaarheid kunnen overleggen, die is afgegeven door de korpschef van de politie uit de eigen woonplaats. (Voor Bouwkundige bedrijven geldt een verklaring omtrent gedrag). Alleen dan kunnen VEB Beveiligingscertificaten/Opleverbewijzen worden afgegeven.

Kompleet pakket

Het maakt in feite niet uit bij welk VEB Erkende Beveiligingsinstallateur u aanklopt voor advies en/of installatie van uw beveiligingspakket.
U kunt altijd rekenen op hetzelfde hoge serviceniveau. Alle VEB Erkende Beveiligingsinstallateurs werken onderling immers nauw samen. Het totale pakket wordt door uw eigen beveiligingsbedrijf verzorgd. Maar dan wel inclusief alle VEB voordelen.

Voor elke VEB Erkende Beveiligingsinstallateur is kwaliteit en betrouwbaarheid vanzelfsprekend. Zij investeren dagelijks in knowhow, want… beveiligen is hun vak!