België gaat registratie beveiligingscamera’s verplichten.

Bedrijven en particulieren die in België een beveiligingscamera gebruiken, moeten deze in het vervolg aanmelden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit om de politie inzicht te geven in waar zich camera’s bevinden, zodat makkelijker beelden van misdrijven of vluchtende misdadigers gevorderd kunnen worden.

Het lijkt op wat in Nederland ‘Camera in beeld’ wordt genoemd. Bedrijven en particulieren die beveiligingscamera’s gebruiken kunnen deze aanmelden bij de politie, zodat die heel snel kan nagaan waar eventueel beelden van een misdrijf zijn op te vragen. In Nederland is het echter niet verplicht om deel te nemen aan dit initiatief. Wel is het in veel gevallen verplicht om camera’s aan te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, wat ook in België al het geval was. Daar wordt deze instantie Privacy commissie genoemd.

Uiterlijk 2020
Het registreren van camera’s bij het ministerie gaat gebruikers van beveiligingscamera’s geen geld kosten. Wel dienen zij de registratie uiterlijk in 2020 verzorgd te hebben. De politie kan dan heel snel beelden opvragen van alle in België geïnstalleerde beveiligingscamera’s, met uitzondering van camera’s van particulieren die alleen het privédomein in beeld brengen.

Bron: Beveiligingsnieuws 6 juni 2018

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]