Studentenhuizen populair onder inbrekers

In Amstelveen treft de politie bij controles regelmatig personen aan die in het bezit zijn van materiaal om in te breken.

Bij de politie in Amstelveen bekende inbrekers die door de politie herhaaldelijk bij controles worden aangetroffen in het bezit van materiaal om in te breken, kan voortaan een boete van 2500 euro worden opgelegd. Deze personen zijn bij de politie bekend vanwege eerdere inbraken die zij hebben gepleegd binnen of buiten Amstelveen.

Met het opleggen van een last onder dwangsom willen gemeente en politie inbrekers afschrikken. Burgemeester Bas Eenhoorn: “Het aantal woninginbraken is de afgelopen periode helaas weer gestegen. Aanvullend op alles wat we al samen met de politie doen om het aantal woninginbraken terug te dringen, kan het opleggen van forsere boetes bij het aantreffen van inbrekersmateriaal extra helpen om inbrekers af te schrikken.”

Indien de politie een persoon aanhoudt die in het bezit is van inbrekersmateriaal en deze persoon de afgelopen twee jaar eerder voor inbraak is aangehouden, ontvangt de verdachte van de gemeente een voorwaardelijke boete van 2500 euro. Indien dezelfde persoon op enig moment in Amstelveen opnieuw in het bezit blijkt van inbrekersmateriaal, wordt de boete daadwerkelijk opgelegd. De hoogte van de boete wordt ook gehanteerd in andere gemeenten, waar deze maatregel al eerder is ingevoerd.

Meer informatie is hier te vinden. Bron: Beveiliging managementblad d.d. 29-12 2017

Op onze website leest u tips wat u zelf kunt doen een inbraak te voorkomen.

 

 

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]