Oplichters actief uit naam van verzekeraars.

Het Verbond van verzekeraars waarschuwt voor babbeltrucs van criminelen die zeggen dat ze je huis moeten controleren in het kader van de brandveiligheid en de per 1 juli 2022 verplichte rookmelders. Deze criminelen hebben echter maar één doel en dat is inventariseren of er wat te halen valt in de woningen. Met de vakantieperiode voor de deur ook een uitgelezen periode dit te doen.

Ook zijn er berichten binnen gekomen dat consumenten gebeld en gemaild worden voor inspectie afspraken. Deze zogenaamde inspecteurs komen dan inspecties uitvoeren om branden door elektrische installaties te voorkomen. Stoppenkasten en zonnepanelen worden hierbij vaak als reden opgegeven.

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

De verplichting van rookmelders per 1 juli 2022 in ieder huis gebruiken deze deur tot deur criminelen dus veelvuldig. Het verbond van Verzekeraars schrijft zelf nooit inspecties uit en voert deze ook nooit uit. Wees dus alert en neem bij twijfel eerst zelf contact op met uw verzekeraar of waarschuw de politie.

 

Bron: Beveiligingsnieuws.nl en Verbond van Verzekeraars 

 

 

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]