Laten we beginnen met de constatering dat het ene merk draadloze alarmsystemen anders is dan het andere merk. Het gemiddelde systeem uit de bouwmarkt of een nietszeggend merk uit een vage webshop geeft vaak valse alarmmeldingen of storingen. Kies bij een draadloos alarm altijd voor een toonaangevende fabrikant met gecertificeerde systemen. Let daarnaast ook op de installatie. Niet iedere doe het zelver of elektricien kan een draadloos alarmsysteem installeren. Kies hierbij altijd voor een specialist om het risico op storingen te beperken.

Met bovenstaande in achtgenomen kunnen we de veel gestelde vraag; ‘Hoe betrouwbaar is een draadloos alarmsysteem?’ beantwoorden met; erg betrouwbaar. Het draadloze alarmsysteem communiceert via de 868,95 mhz frequentie. Iedere bewegingsmelder, magneetcontact of ander draadloos component heeft een eigen codering met de centrale.

LARCOZ werkt met de draadloze alarmsystemen van Visonic en DSC. Beide vallen onder de Tyco groep. Wereldwijd het grootste bedrijf op het gebied van veiligheidsoplossingen. Visonic en DSC leveren betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken beveiligingsoplossingen. Alle producten voldoen aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen.

 

Wilt u zekerheid over betrouwbaarheid en vakmanschap? Kies dan voor LARCOZ. Als VEB erkend Beveiligingsbedrijf verstaan wij ons vak, hanteren wij de kwaliteitsregels en de wettelijke eisen die aan een beveiligingsbedrijf worden gesteld. 

Voordelen van een draadloos alarmsysteem

Het grootste voordeel van een draadloos alarmsysteem is natuurlijk dat er geen bekabeling nodig is voor het aanleggen van de alarmcentrale, bewegingsmelders, magneetcontacten en andere draadloze componenten. Een tweede voordeel is dat u relatief eenvoudig wijzigingen kunt doorvoeren mocht u in de toekomst gaan verbouwen of iets dergelijks. Het ontwerp kunt u makkelijk wijzigen of uitbreiden.

Nadelen van een draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem werkt op batterijen. Deze moeten periodiek vervangen worden wat periodieke kosten met zich meebrengt. Zodra een batterij leeg raakt, geeft het draadloze component een melding. Op de display ziet u de tekst batterij laagspanning.

Op onze website vindt u diverse gecertificeerde en bewezen kwaliteits draadloze alarmsystemen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of welk systeem het beste bij u past? Neemt u dan contact met ons op voor vrijblijvend advies en prijsopgaaf.

 

 

 

 

 

 

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]