Het aantal inbraken loopt parallel aan de versoepelingen van het RIVM. Nu de maatregelen tegen het Coronavirus zijn versoepeld, stijgen de inbraakcijfers weer. Door de versoepelingen gaan meer Nederlanders naar hun werk. Inbrekers zien hun kansen weer stijgen. Het aantal woninginbraken ligt weer bijna op het normale niveau, blijkt uit nieuwe cijfers van de Politie en het Verbond van Verzekeraars.

Het totale aantal woninginbraken in de lockdown periode (van maart tot eind juni) kwam uit op 6951. Dit is 37% minder dan dezelfde periode in 2019. In de eerste week van juli sloegen inbrekers 510 keer toe. Dit is slechts 60x minder dan dezelfde periode vorig jaar. De politie verwacht dat de cijfers blijven stijgen. Wat in deze verwachting meespeelt is het feit dat de grenzen weer open gaan. Bendes uit het buitenland kunnen weer gemakkelijker toeslaan.

Tijdens de vakantieperiode schieten de inbraakcijfers altijd omhoog. Inbrekers gaan nu eenmaal niet met vakantie. De heer Staal, voorzitter van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, verwacht zelfs een ware inhaalslag. Dieven hebben van de overheid geen tegemoetkoming ontvangen en moeten dus weer aan de bak. De vakantieperiode is hier uitermate geschikt voor. Wees daarom alert en let op elkaars woningen en bedrijven.

Wat kunt u zelf doen om een inbraak te voorkomen? De meest eenvoudige maatregelen zijn;

 • Sluit ramen en deuren en draai deze ook echt op slot
 • Laat buren de brievenbus legen en vraag of ze een oogje in het zeil houden
 • Schakel uw verlichting m.b.v. tijdsklokken
 • Zorg voor goede buiten verlichting
 • Zet containers, trapjes en andere opklim hulpmiddelen binnen
 • Laat Social Media voor wat het is. Er is geen grotere uitnodiging voor een inbreker dan een bericht met foto op Facebook van u in een vakantie omgeving.

Uit cijfers blijkt verder dat inbrekers beveiligde woningen liever links laten liggen. De pakkans is vele malen groter als een woning of bedrijf is voorzien van een alarm- en/of camerasysteem. Inbrekers willen nu eenmaal niet gepakt worden en zullen daarom eerder naar een niet elektronisch beveiligde woning gaan.

Benieuwd naar wat u kunt doen uw woning of bedrijf beter te beveiligen? LARCOZ maakt graag een vrijblijvende afspraak met u voor inventarisatie en advies.

 

continue reading

Related Posts

 • 116 words0,6 min read

  Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

 • 176 words0,9 min read

  Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]