Dahua presenteert drie producten waarin gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. DH-XVR8208A-4K-I is een camera voor terreinbeveiliging, DH-XVR8216A-4KL-I ondersteunt gezichtsherkenning en XVR8816S-4KL-I biedt metadata zoektechnologie.

De camera voor terreinbeveiliging is zodanig in te stellen dat alleen waarneming van personen en voertuigen tot alarm leidt. Hiermee wordt onnodig alarm, door bewegende bomen en struiken of slecht weer voorkomen.
De camera voor gezichtsherkenning is op vele manieren te gebruiken. Er kan een zwarte lijst worden ingevoerd met gezichten van ongewenste personen. Zodra een dergelijke persoon wordt gesignaleerd, genereert de camera alarm. Ook kan met een witte lijst worden gewerkt, met daarin bijvoorbeeld alle medewerkers. Er ontstaat alarm als iemand niet wordt herkend en dus kennelijk geen medewerker is.

HDCVI
Dahua breidt ook het assortiment aan HDCVI-producten verder uit. Ook hierin wordt kunstmatige intelligentie gebruikt. De systemen zijn volgens de fabrikant geschikt voor beeldtransmissie over lange afstanden, Internet of Things en 4K-beeldkwaliteit via coax. Via het zoeken naar metadata kunnen bijvoorbeeld snel beelden worden teruggevonden waarop rode auto’s zijn te zien. Zo is op allerlei kenmerken te zoeken om sneller verdachte zaken op te sporen.

Bron: Beveiligingsnieuws d.d. 06-11 2018

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]