Toegangscontrole

Toegangscontrole

Een toegangscontrolesysteem zorgt ervoor dat u aan kunt geven wie, wanneer en tot welke ruimte toegang heeft. Uw medewerkers, bezoekers, gasten en/of klanten kunnen alleen door middel van een controle een bepaalde ruimte binnen.

In het verleden waren vooral overheidsinstellingen, banken, grote (chemische) bedrijven en bedrijven waar gevoelige informatie verwerkt wordt, voorzien van een toegangscontrolesysteem. Tegenwoordig kiezen ook veel sportscholen, kinderdagverblijven, stadions en kleinere kantoren voor een vorm van toegangscontrole.

Voordelen van toegangscontrole:

  • Hoge mate van beveiliging; u weet precies wie, waar en wanneer is geweest
  • Gebruiksvriendelijk en beheersbaar
  • Één tag, scan, code of kaart voor meerdere deuren
  • Te combineren met tijdsregistratie
  • Geen sloten vervangen bij sleutelverlies
  • In geval van calamiteit weet u wie er binnen zijn.

Er zijn veel manieren van toegangscontrole. Bij de grotere systemen kan naast codes, pasjes, sleutels en badges ook de vingerafdruk of iris als controlemiddel dienen. Veel nieuwe systemen maken gebruik van IP technologie. Hierdoor is het ondermeer mogelijk om op één toegangscontrolesysteem meerdere locaties aan te sluiten. Het systeem is op afstand te bedienen en integratie met andere bewakingssystemen is mogelijk.

Ook zijn er diverse standalone oplossingen zoals het Galeo codeklavier of de Paxton PaxLock Pro voor als u één deur wenst te beveiligen.

Kaartlezer

Vingerafdruk

Elektronische sleutel

Codeslot