Tijdens de donkere maanden loopt in kleinere gemeentes het aantal woninginbraken flink op. Dit concludeert het AD uit gegevens van de politie. In sommige gemeenten wordt ’s winters zelfs drie keer zo vaak ingebroken als in de zomer.

Normaal neemt het aantal inbraken van november tot en met februari overal toe met zo’n 50 procent, omdat inbrekers van het duister kunnen profiteren. Maar in de grote steden is die toename maar ongeveer 35 procent, terwijl de stijging in kleine gemeenten kan oplopen tot 70 procent. Dit speelt vooral in de provincie Utrecht, waar ’s winters bijna 35.000 keer wordt ingebroken, maar de grootste stijging komt voor rekening van Goeree-Overflakkee, waar tijdens de winter viermaal zo vaak wordt ingebroken als in de zomer. In het Noord-Hollandse Bergen en in Staphorst wordt in de winter driemaal zo vaak ingebroken als tijdens de rest van het jaar.

Mobiele bendes
Sybren van der Velden, landelijk projectleider woninginbraak van de politie, zegt tegen het AD dat inbraken steeds vaker door mobiele bendes worden gepleegd. Die worden in de steden beter in de gaten gehouden dan op het platte land. De piek in inbraken vindt plaats in december. Vooral tijdens de feestdagen is het raak. De politie adviseert om bij verdachte situaties altijd meteen 112 te bellen, want 80 procent van de inbrekers worden gepakt dankzij tips van getuigen. De politie is zelf ook actiever in deze periode, onder andere met het ‘Donkere Dagen Offensief’, waarbij zij burgers adviseert op het gebied van inbraakpreventie. Ook wordt extra gesurveilleerd.

Bron: Beveiligingsnieuws.nl  d.d. 25-11 2017

Neem preventieve maatregelen

Voorkomen is beter dan genezen. Een inbraak heeft vaak een grote impact. Neem daarom zelf preventieve maatregelen. Van een alarmsysteem en camerasysteem gaat een grote preventieve werking uit omdat dit zichtbare beveiliging is. Boeven en vandalen laten goed beveiligde woningen liever links liggen omdat dit de pakkans aanzienlijk vergroot. Door de grote vraag en toename van deze systemen is er inmiddels voor ieder budget een oplossing. Informeer ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]