Van het Groene Hart telt Alphen de meeste inwoners die worden verdacht van criminele activiteiten. Gouda staat op de tweede plaats.

De beide gemeenten steken met respectievelijk 910 en 860 criminele inwoners met kop en schouders uit boven de andere plaatsen in de regio. De gemeente Krimpenerwaard staat met 390 personen op de derde plaats. Oudewater telt de minste inwoners die van een misdrijf worden verdacht: 40.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die zijn uitgewerkt door dataonderzoeksbureau Local Focus.

Thuisplegers

Gouda telt met 63 procent de meeste ‘thuisplegers’, criminelen die vooral in eigen gemeenten actief zijn. Ook Alphen (60 procent), Krimpenerwaard (58) en Oudewater (54)scoren hoog op dat punt. In de andere gemeenten in het Groene Hart ligt het percentage onder de 50, blijkt uit cijfers van de politie en het CBS.

Als rekening wordt gehouden met de verschillen in grootte van de gemeenten, staat Gouda met 130 verdachten per 10.000 inwoners bovenaan en Alphen met 97 op de tweede plaats.

Gedaald

Uit de analyse van Local focus blijkt dat bijna overal het aantal verdachten is gedaald (in Oudewater zelfs met 33 procent), behalve in Bodegraven-Reeuwijk. Daar is het aantal criminele inwoners ten opzichte van een jaar geleden juist met 9 procent gestegen.

Bron: AD Groene Hart 30 maart 2017

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]