Bedrijven, instellingen, winkels en kantoren zijn in trek bij inbrekers en criminelen. Afhankelijk van de branche is er vaak kostbare inventaris, zijn er waardepapieren, voorraden en/of te verkopen goederen.

Diefstallen kunnen vaak grote gevolgen hebben voor het gevoel van veiligheid en continuïteit van het bedrijf. Verzekeraars stellen daarom vaak eisen aan de beveiliging van een bedrijf alvorens ze het in verzekering nemen.

De inbraakgevoeligheid van bedrijven wordt bepaald door de aanwezigheid van het soort attractieve goederen en inventaris, de (verzekerde) waarde ervan en onder welke omstandigheden de goederen aanwezig zijn (eigen gebruik, winkel/showroom of in een magazijn).
De VRKI (Verbeterde Risicoklassenindeling) 2.0 is een beproefd instrument om het inbraakrisico van bedrijfsgebouwen te bepalen. Het CCV beheert de VRKI 2.0 namens het Verbond van Verzekeraars.

Een VEB gecertificeerd bedrijf als LARCOZ is verplicht conform de richtlijnen van de VRKI te werken. Deze passen wij toe bij ieder ontwerp en bij onderhoud.

Alarmsysteem
Een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsbeveiliging is het alarmsysteem.
Deze kan bedraad, draadloos of een combi van beide zijn.

Met een alarmsysteem wordt uw pand elektronisch beveiligd met contacten, detectoren en signaalgevers. Deze signaleren wanneer iemand ongewenst in uw bedrijfspand is en melden dit direct door naar de meldkamer of naar uw mobiele telefoon.

De voordelen van een alarmsysteem op een rij:

  • Preventieve werking; inbrekers worden afgeschrikt als ze een flitslamp op de gevel zien.
  • Een alarmsysteem geeft direct een alarm als een inbraak wordt gedetecteerd. De inbreker weet dan dat bijvoorbeeld bedrijven in de buurt, de meldkamer en/of eigenaar hiervan een melding krijgt.
  • Inkijken door de meldkamer; als de meldkamer met camerabeelden kan meekijken worden bij serieuze calamiteiten direct de hulpdiensten ingeschakeld.
  • Beheer op afstand; met een app (tot en met risicoklasse 2) kunt u uw bedrijfspand op afstand bewaken.
  • Te combineren met toegangscontrole en branddetectie.

Deskundig advies en vakkundige aanleg
Goede beveiliging is maatwerk en bestaat altijd uit een pakket aan maatregelen. Onze beveiligingsoplossingen omvatten bouwkundige beveiliging, alarmsystemen, camerabeveiliging, toegangscontrole en branddetectoren.
Met u inventariseren wij uw wensen en behoeften, bekijken wij het te beveiligen object en brengen een vrijblijvend voorstel op maat uit.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend inventarisatie- en adviesgesprek.

Voorkomen is beter dan genezen.

inbraakbeveiliging bedrijf