Wanneer het datanetwerk in uw woning deskundig is geïnstalleerd, functioneert alle datacommunicatie zonder problemen. U wilt snel en betrouwbaar internet en in uw gehele huis een goed wifi-bereik. Dat zijn de vereisten in de huidige woningen van de moderne woningeigenaren.

Steeds meer dagelijkse zaken in huis zijn van het internet afhankelijk. Het meest bekende is (mobiele) telefonie en de computer. Maar tegenwoordig zijn ook de beveiligingssystemen, televisies, de game consoles, verlichting, zonnepanelen en alle slimme apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser, speakers en de deurbel van internet afhankelijk.

De hoofdaansluiting komt over het algemeen binnen in de meterkast en wordt vanuit daar herverdeeld over de verschillende ruimten in uw woning. Dit kan in de vorm van een bekabeld en/of draadloos netwerk.
Wij adviseren een combinatie van beide en adviseren om daar waar het kan iedere kamer in uw huis van een bekabelde aansluiting te voorzien. Hier kunt u dan de grootverbruikers (bijvoorbeeld streamingsdiensten) direct op aansluiten of dat extra access point voor een beter wifibereik.

Een wifi verbinding wordt veel gebruikt maar is niet altijd stabiel, geeft niet altijd een goed bereik en is gevoelig voor het verlies van snelheid. Zeker als in het weekend het hele gezin online is.

Een verbinding via een internetkabel is veel betrouwbaarder en vaak sneller. Een bekabeld netwerk heeft ook geen last van belemmeringen door bijvoorbeeld betonvloeren voorzien van wapeningstaal.

Een goede databekabeling in huis is dus nodig om de wifi goed te laten functioneren. Wilt u hulp of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op.