Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt. Deze camera’s hebben allemaal eigen unieke kenmerken.

Het antwoord op de vraag; ‘Wat wil ik zien of beveiligen’ of de locatie van de camera is van wezenlijk belang voor de keuze voor een bepaald type camera. Daarmee is dus niet alleen het aantal megapixels belangrijk voor een optimaal beeldresultaat. Andere facetten zoals; zonlicht, nachtzicht, lens en beeldsensor alsook de software op de beveiligingscamera spelen eveneens een belangrijke rol.

  • Komt de camera buiten of binnen?
  • Heeft de camera last van direct zonlicht? Of moet deze juist in het donker goede beelden geven?
  • Wilt u een overzichtsbeeld of juist iets gerichts monitoren?
  • Wenst u de camera te kunnen besturen?
  • Een dome camera is vaak vandalisme bestendig dus als de camera wat lager hangt heeft dit de voorkeur boven bijvoorbeeld een bullet camera.

De 4-in1 camera als opvolger van de analoge camera
De ouderwetse analoge beveiligingscamera installeren wij niet meer. Dit signaaltype voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en verwachtingen. Heeft u nog wel een coax netwerk of bestaand analoog systeem dan bieden onze 4-in-1 camera’s uitkomst. Dit is een beveiligingscamera met een switch waarmee uit vier soorten signalen kan worden gekozen. Deze signalen zijn TVI, CVI, AHD en CVBS (analoog).

De IP camera
Deze camera is er in vele vormen (o.a. bullet, dome, fish eye, PTZ, warmte, wifi) en maakt gebruik van het Internet Protocol. Alhoewel een IP camera draadloos kan, installeren wij onze beveiligingscamera’s alleen bedraad middels een UTP kabel. Ervaring leert dat dit veel betrouwbaarder en minder storingsgevoelig is. Een IP camerasysteem sluiten wij aan op het netwerk.

Infrarood camera
Deze beveiligingscamera maakt gebruik van infrarood verlichting. Hierdoor kunt u ook als het donker is haarscherpe beelden in zwart wit (grijs) tinten opnemen.

Infrarood is niet zichtbaar met het blote oog. U ziet hooguit enkele rode bolletjes als u recht in de camera kijkt. Deze camera’s zijn uitermate geschikt als u uw woonhuis of bedrijfspand wilt beveiligen in het donker.

Dome camera
Bij een dome beveiligingscamera is de camera weggewerkt in een bol.

Deze camera’s worden vaak voor buiten gebruikt omdat ze over het algemeen waterdicht en vandalisme bestendig zijn. Dome camera’s zijn moeilijk te saboteren.

Bullet camera
Bij een bullet beveiligingscamera is de camera weggewerkt in een koker. Bullet camera’s zijn duidelijk zichtbaar en hebben daardoor een zeer preventieve werking. Ze hebben dezelfde mogelijkheden als een dome camera maar zijn iets meer gevoelig voor vandalisme.

Fisheye camera
Een Fisheye camera wordt ook wel 360 graden camera genoemd. Met een fisheye camera houdt u een hele kamer/ruimte in de gaten. Deze beveiligingscamera heeft een breed gezichtsveld. Fisheye beveiligingscamera’s zijn vandalisme bestendig en hebben een compact design. Het beeld van de camera ziet er ovaal/cirkelvormig uit. Dit type camera is perfect voor winkels, stadions en concertzalen.

PTZ beveiligingscamera
PTZ staat voor Pan (draaien), Til (kantelen), Zoom (in- en uitzoomen).

Een PTZ beveiligingscamera is een volledig (op afstand) bestuurbare camera waarbij de lens horizontaal en verticaal kan bewegen. De PTZ camera beschikt tevens over een optische zoom.

Met een PTZ camera van bijvoorbeeld Dahua kunt u ook live personen of objecten volgen.

Intelligente camera’s
Deze worden aangestuurd door software en geven u eindeloze mogelijkheden.

Denkt u aan

  • Camera’s voor kentekenregistratie; hiermee kunt u dag en nacht kentekens duidelijk in beeld brengen. Deze camera’s hebben een andere sluiertijd. Ze worden veelal gebruikt bij parkeerplaatsen.
  • Thermische camera’s of warmtebeeld camera; deze camera reageert op warmte door een combinatie van resolutie en een speciaal infraroodfilter. Deze kijkt niet naar het zichtbare licht. Hierdoor ziet de camera niet wat de kleur van iets is maar wat de temperatuur is. Deze camera’s worden ook ingezet als onderdeel van de brandbeveiliging.
  • Personen teller camera’s; maatwerk voor commerciële sectoren.
  • Camera’s die videomanagement en toegangscontrole combineren; ideaal voor bedrijfsgebouwen.
beveiligingscameras