Het doel van een ontruimingsalarminstallatie is om na het ontdekken van een brand, de in het bouwwerk aanwezige personen snel te alarmeren.

Een ontruimingsalarminstallatie wordt aangestuurd door een brandmeldinstallatie. Als een brandmeldinstallatie vereist is, is ook een ontruimingsinstallatie vereist. Het doel van een ontruimingsalarminstallatie is om na het ontdekken van een brand, de in het bouwwerk aanwezige personen snel te alarmeren zodat er voldoende tijd is om het gebouw veilig te kunnen verlaten.

De NEN2575 onderscheidt drie basistypen ontruimingsalarminstallaties:

  • Type A: is een luidalarminstallatie en heeft twee uitvoeringen; 1) een ontruimingsalarminstallatie die een combinatie van een slow-whoop toonsignaal en gesproken bericht uitzendt. 2) Een ontruimingsinstallatie die alleen een slow-whoop toonsignaal geeft.
  • Type B: is een stilalarminstallatie. Hierbij plaatsen wij attentiepanelen op geselecteerde plaatsen, zijn er gesproken codeberichten via een geluidsinstallatie, zijn er draagbare ontvangers voor het waarschuwen van een bepaalde groep mensen.
  • Type C: is een combinatie van een luidalarminstallatie en een stilalarminstallatie.

Betrouwbaarheid van deze systemen is erg belangrijk. Daarom werkt LARCOZ Branddetectie uitsluitend met de brandbeveiligingsproducten van Siemens.
Siemens heeft een uitgebreide reeks aan brandmeldinstallaties en systemen. Zo kunnen we maatwerk leveren. Voor ieder pand en situatie is er een passende oplossing.

Ontruimingsalarminstallatie