Meldkamer

Meldkamer

Indien noodzakelijk of gewoon door u gewenst kan uw alarminstallatie worden aangesloten op een meldkamer.

LARCOZ brengt haar aansluitingen onder bij Security Monitoring Centre B.V. (kortweg SMC).

SMC draagt zorg voor een professionele aanname, registratie en afhandeling van alle alarmmeldingen. Meldkamer-SMC1-204x300SMC is één van de marktleiders in Nederland. De SMC alarmcentrales zijn uitgerust met de modernste apparatuur. Bovendien heeft SMC een 100% operationele back-up centrale in Eindhoven. SMC is ‘BORG 2’-gecertificeerd. Het certificaat heeft niet alleen betrekking op de moderne systemen, maar ook bijvoorbeeld op de selectie van het daar werkzame personeel en het opslaan van onmisbare klantgegevens binnen hun systemen en gebouwen. Om de kwaliteit in dienstverlening te garanderen heeft SMC het ISO 9001:2000 certificaat behaald.

Meldkamerdiensten kunnen zijn:

Alarmopvolging bij inbraak of brandmelding, videoverificatie en observatie maar ook extra service-activiteiten als; sabotagemelding, testmelding, herstelmelding, in- en uitschakeling passief, acculaagmelding en bereikbaarheidsservice.

Live View

De politie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie hebben een nieuw wapen in de strijd tegen overvallen en inbraak geïntroduceerd, Live View.

Vanaf januari 2013 zijn de alarmcentrales van Security Monitoring Centre (SMC) aangesloten op Live View.

Live-View

Bij een alarmmelding beoordelen de speciaal opgeleide centralisten van SMC aan de hand van de camerabeelden of het om een daadwerkelijke overval of inbraak gaat, waarna de live beelden direct kunnen worden doorgeschakeld naar de politiemeldkamer

Met behulp van Live View kunnen politiemedewerkers de situatie ter plaatse overzien: hoeveel inbrekers of overvallers er zijn, gebruiken ze wapens, zijn er gewonden? Zo kunnen ze direct bepalen welke politie-inzet en andere hulpdiensten nodig zijn. Met Live View is de opdrachtgever er van verzekerd dat een alarmmelding op juiste waarde wordt ingeschat en er snel en doeltreffend actie ondernomen wordt. Van Live View zal een sterk preventieve werking uitgaan en bovendien wordt – door de gedetailleerde informatie – de pakkans van de daders enorm vergroot.