Publicaties

Publicaties

Camera’s op de werkplek

Wellicht bent u van plan om in uw bedrijf of organisatie camera’s te plaatsen. Het plaatsen van camera’s is in veel gevallen toegestaan. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo gelden er verschillende regels voor verborgen en zichtbare camera’s en is er een duidelijke rol weggelegd voor de ondernemingsraad (or). In niet-openbare ruimtes waar men ongestoord zichzelf moet kunnen zijn, zoals een kleedruimte, is het niet toegestaan een camera te plaatsen.

Het plaatsen van camera’s is in veel gevallen toegestaan, maar u moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit informatieblad van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) zet deze voorwaarden op een rij.

Live View: realtime cameratoezicht

Live View is een werkwijze die het mogelijk maakt dat de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijkt met de camerabeelden van een winkelier of horecaondernemer wanneer een inbraak of overval (of een ander gewelddadig delict) plaatsvindt. Dit informatieblad van het CCV geeft u nadere informatie.

Filmen van mensen

Videocamera’s worden steeds meer ingezet voor beveiliging en toezicht. Dit informatieblad van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) biedt richtlijnen en vuistregels voor bedrijven en instellingen die gebruik maken van digitale videocamera’s.