Brandmeldinstallatie

Rook-, hitte  en koolmonoxide melders

Een goede brandmeldinstallatie kan de verwoestende gevolgen van een brand vaak voorkomen of beperken. Een tijdige ontdekking van brand beperkt de schade en kan zelfs levens redden. In de particuliere sector redden rook-, hitte en koolmonoxide melders jaarlijks honderden levens. De meeste slachtoffers bij brand vallen ´s nachts door het inademen van rook.

Bij brandmelders maken wij het onderscheid in hittemelders, optische rookmelders en optische-thermische rookmelders. Een hittemelder is ideaal voor keukens en badkamers. De optische rookmelder plaatsen wij in de slaapkamers en woonkamer. De optisch-thermische rookmelder wordt vaak in gangen en trappenhuizen (vluchtwegen) geplaatst.

De verschillende melders kunnen middels een draadloze module aan elkaar worden gekoppeld. Is uw woonhuis, boot of caravan voorzien van een alarminstallatie dan kunnen de melders ook hier (draadloos) op worden aangesloten. Alle melders en signaalgevers zullen dan alarmeren als één melder detecteert. Dit vergroot uw veiligheid aanzienlijk!

Koolmonoxide melders

Koolmonoxide is niet te zien, te ruiken of te proeven. Afhankelijk van de concentratie kan koolmonoxide binnen een aantal minuten dodelijk zijn. Koolmonoxide (CO) is een gas dat kan voorkomen in huizen, caravans en boten. De meest voorkomende oorzaken van het vrijkomen van koolmonoxide zijn; motoren, slecht werkende gaskachels, open haarden, met brandstof verbrandende verwarmingstoestellen, verstopte schoorstenen of afvoeren, met brandstof aangedreven gereedschappen en het gebruik van een barbecue in een afgesloten ruimte.

Koolmonoxide melder

U doet er verstandig aan voldoende koolmonoxidemelders in uw woning, boot of caravan te plaatsen. Zorg er ook voor dat ze op de juiste plaats hangen; u moet het alarm kunnen horen. In ieder geval op de slaapverdieping en daarnaast bij apparaten die werken op gas.

Als u eenmaal een bestaande brandmeldinstallatie heeft met bijvoorbeeld een optische en thermische rookmelder, kunt u deze altijd uitbreiden met extra rookmelders en koolmonoxide melders. Dit kan draadloos.

Indien u een inbraakbeveiligingssysteem zoals een alarmsysteem heeft, kunnen wij deze draadloos uitbreiden met rookmelders en koolmonoxide melders.

Afhankelijk van de voorschriften en/of persoonlijke eisen kunnen de systemen worden aangesloten op regionale meldkamers van brandweer of op de particuliere alarmcentrale. Wij installeren en onderhouden uw brandmeldinstallatie volgens de geldende regels van overheden en verzekeraars inclusief pictogrammenverlichting en noodverlichting.

Wilt u weten welke mogelijkheden het beste bij uw situatie passen? Neemt u dan vooral contact met ons op.