Thermische rookmelder

Thermische rookmelder of hittemelder

Dual-rookmelderReageert op warmte en snel stijgende temperaturen. Ze zijn ideaal voor keuken en badkamer. Dit zijn omgevingen met veel stof en dampen.

Een brand die ’s nachts ontstaat krijgt vaak de kans om zich flink uit te breiden; iedereen ligt immers te slapen. Nu denkt u misschien dat u door de brandlucht wordt gewekt. Dat is niet uitgesloten, maar daarvan bent u niet zeker. U ruikt namelijk niets in uw slaap. Het geluid van een alarm is de enige manier u met zekerheid op tijd te wekken.

LARCOZ levert en installeert optische, thermische en koolmonoxide melders. Alle rook- en koolmonoxide melders voldoen aan de hoogste eisen betreffende prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Vanzelfsprekend zijn ze allemaal gekeurd en gecertificeerd.

Een thermische rookmelder geeft een geluidssignaal af zodra hij hoge temperaturen (boven 50 – 60 graden C.) en snel stijgende temperaturen waarneemt. Hij reageert op warmte, en daarmee indirect op de aanwezigheid van brand. Voor u is het van het grootste belang om gewaarschuwd te worden in het allervroegste stadium van brand. Dit stelt u doorgaans in de gelegenheid de brand te blussen, uw medebewoners te alarmeren en samen met hen te vluchten. Een rookmelder heeft dus eigenlijk een dubbele functie in één apparaat : hij “signaleert” de warmte en “alarmeert” door het geven van een geluidssignaal. Van deze dubbelfunctie kan gebruik gemaakt worden door twee of meer rookmelders met elkaar te verbinden. Wanneer één rookmelder (bijvoorbeeld op de benedenverdieping) rook of warmte signaleert, gaat of gaan tegelijkertijd de andere rookmelder(s) af. Die andere rookmelders zijn bijvoorbeeld geplaatst op de gang of overloop nabij uw slaapkamer of op zolder.

Thermische rookmelders worden toegepast in ruimtes waar optische rookmelders niet kunnen worden gemonteerd vanwege een te hoge concentratie vocht, stof of dampvorming. Denkt u aan badkamers, groot keukens en garages.

  • De rookmelders worden aan plafond of wand bevestigd.
  • De rookmelders zijn zowel bedraad als draadloos leverbaar
  • De rookmelders zijn aan te sluiten op een inbraakbeveiligingssysteem; dit maakt ook doormelding naar een particuliere alarmcentrale mogelijk.