Optische rookmelder

Optische rookmelder

Optische rookmelder

Optische rookmelder

Slaat alarm bij detectie van rookdeeltjes. Een optische rookmelder wordt geplaatst in ruimtes waar u vaak verblijft; als woonkamer en slaapkamer. Een optische rookmelder neemt de rook waar middels een lichtgevoelige cel.

Een brand die ’s nachts ontstaat krijgt vaak de kans om zich flink uit te breiden; iedereen ligt immers te slapen. Nu denkt u misschien dat u door de brandlucht wordt gewekt. Dat is niet uitgesloten, maar daarvan bent u niet zeker. U ruikt namelijk niets in uw slaap. Het geluid van een alarm is de enige manier u met zekerheid op tijd te wekken.

LARCOZ levert en installeert optische, thermische en koolmonoxide melders. Alle rook- en koolmonoxide melders voldoen aan de hoogste eisen betreffende prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Vanzelfsprekend zijn ze allemaal gekeurd en gecertificeerd.

Een optische rookmelder geeft een geluidssignaal af zodra hij rook signaleert. Hij reageert op rook, en daarmee indirect op de aanwezigheid van brand. Voor u is het van het grootste belang om gewaarschuwd te worden in het allervroegste stadium van brand. Dit stelt u doorgaans in de gelegenheid de brand te blussen, uw medebewoners te alarmeren en samen met hen te vluchten. Een rookmelder heeft dus eigenlijk een dubbele functie in één apparaat : hij “signaleert” de rook en “alarmeert” door het geven van een geluidssignaal. Van deze dubbelfunctie kan gebruik gemaakt worden door twee of meer rookmelders met elkaar te verbinden. Wanneer één rookmelder (bijvoorbeeld op de benedenverdieping) rook signaleert, gaat of gaan tegelijkertijd de andere rookmelder(s) af. Die andere rookmelders zijn bijvoorbeeld geplaatst op de gang of overloop nabij uw slaapkamer, of op zolder.

  • Rookmelders worden aan plafond of wand bevestigd.
  • Rookmelders zijn bedraad en draadloos leverbaar
  • Rookmelders zijn op een inbraaksignaleringssysteem aan te sluiten; dit maakt ook doormelding naar een particuliere alarmcentrale mogelijk