Uitfasering 2G en 3G netwerk

Grote gevolgen voor alarmsystemen door uitfasering 2G en 3G netwerken

Er wordt al lang over gesproken en het is een feit dat de verouderde 2G en 3G netwerken gaan verdwijnen of zelfs al verdwenen zijn.

Volgens providers is het in de lucht houden van de 2G en 3G netwerken te duur. Ze vergen veel frequenties, apparatuur en energie terwijl het gebruik ervan in hoog tempo afneemt. De 2G netwerken bestaan al 30 jaar en zijn verouderd en inefficiënt. Er wordt continu gewerkt aan nieuwe technieken. Momenteel wordt het 5G netwerk in Nederland uitgerold. 5G Netwerk staat voor de vijfde generatie mobiele netwerken. De belangrijkste kenmerken zijn de extreem hoge snelheid verbindingen met meer capaciteit, minimale vertraging, ultrakorte reactietijd bij communicatie tussen apparaten, 5G is stabieler en het is minder belastend voor de accu. Nog een groot voordeel van 5G is dat het in de toekomst een vervanger kan worden voor vast internet.

De providers kunnen zelf bepalen wanneer het einde in zicht is. Zie onderstaande tabel.

Einde 2G en 3G netwerk

Wat betekent het uitzetten van het 2G en 3G netwerk voor mijn alarmsysteem?

Naar verwachting zijn in Nederland nog 75.000 tot 100.000 alarmsystemen afhankelijk van de verouderde netwerken. Vaak alleen voor het back up systeem maar soms ook voor doormelding naar de PAC. Na het wegvallen van deze netwerken alarmeren de oude GSM type alarmmelders niet meer. Er is dus een risico dat de GSM kiezer in uw alarmsysteem (met 2G of 3G simkaart) straks niet meer functioneert.

Om de veiligheid niet in het geding te laten komen, adviseren wij u de oude communicatiemodule te vervangen door een nieuwe IP module.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

 

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]