Deze week houdt de politie in de gemeente Maarssen een zogenoemde heterdaadoefening. Daarbij gaat zij na een inbraakmelding samen met via Burgernet gewaarschuwde inwoners op zoek naar inbrekers.

Deze oefening begint met een 112-melding over een inbraak, waarna een Burgernetactie wordt gestart.  Wanneer en waar precies wordt tot het laatste moment geheim gehouden om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Burgernet is een initiatief waarin gemeente en politie samenwerken met inwoners aan de veiligheid in de buurt.
De politie oefent regelmatig met realistische situaties, maar nu worden ook de bewoners via Burgernet en WhatsApp buurtpreventiegroepen actief gevraagd om mee te doen. Met deze oefening wil de politie leren hoe zij zo goed en snel mogelijk met inwoners kan samenwerken in soortgelijke situaties.

Meer ogen op straat
Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een sms-bericht om hulp vraagt. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. In heel de gemeente Stichtse Vecht zijn al ruim zesduizend deelnemers aan Burgernet. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen. Dus wordt ook deelnemer! Aanmelden kan via Burgernet/aanmelden.

Bron: Beveiligingsnieuws 13 maart 2017

continue reading

Related Posts

  • 116 words0,6 min read

    Eerder informeerden wij u over de wijziging van het IP Adres van de Honeywell Push server. Wij melden u dat de “oude server” vanaf 30 september 2023 offline zou gaan. Echter, Honeywell heeft ons onlangs gemeld dat, door onvoorziene omstandigheden, de datum vervroegd is naar woensdag 30 Augustus.  Tot en met 30 augustus 2023 zullen zowel de “oude” als de nieuwe server online zijn. Tot en […]

  • 176 words0,9 min read

    Update GX Remote Control App Belangrijk nieuws voor alle gebruikers van de GX Remote Control App. Met het oog op een geplande overstap naar een nieuwe server vragen wij uw aandacht voor het volgende: De huidige server, die Honeywell momenteel gebruikt voor push-notificaties t.b.v. de Galaxy Dimension en Galaxy Flex inbraaksystemen, zal binnen afzienbare tijd vervangen worden door een volledig nieuwe server. Dit om […]